Strona: Spotkanie władz uczelni z pracownikami WMT / Wydział Mechaniczno-Technologiczny Politechniki Rzeszowskiej w Stalowej Woli

Nasi Partnerzy

Spotkanie władz uczelni z pracownikami WMT

2021-06-07

02.06.2021 o godz. 11:00 Rektor Politechniki Rzeszowskiej prof. dr hab. inż. Piotr Koszelnik wraz z Prorektorem ds. rozwoju i współpracy z otoczeniem prof. dr hab. inż. Jarosławem Sępem, Prorektorem ds. nauki dr hab. inż. Lesławem Gniewkiem, prof. PRz, Prorektorem ds. studenckich prof. dr hab. Grzegorzem Ostaszem, Prorektor ds. kształcenia dr hab. Iwoną Włoch, prof. PRz i Kanclerzem mgr inż. Andrzejem Sową spotkali się z pracownikami Wydziału Mechaniczno-Technologicznego PRz w Stalowej Woli, aby omówić aktualną sytuację uczelni.
Przybyłych gości przywitał i przedstawił Dziekan WMT dr hab. inż. Andrzej Trytek, prof. PRz. Następnie głos zabrały władze uczelni.
Podczas wystąpień zostały poruszone kwestie dotyczące funkcjonowania wydziału, zbliżającej się ewaluacji, wyników rekrutacji oraz planów na przyszłość. Działalność WMT ma stawiać przede wszystkim na rozwój i intensyfikację współpracy z przemysłem, zwłaszcza z lokalnymi firmami. Obecnie trwają prace nad uruchomieniem nowego kierunku, który będzie mógł sprostać tym wymaganiom.
Władze uczelni zapewniły również, że dołożą wszelkich starań, by WMT był satysfakcjonującym miejscem pracy, a kształcenie na nim wyróżniało się na tle uczelni. Jednak, by tak się stało również pracownicy powinni wykazywać ogromne zaangażowanie i podejmować działania służące podnoszeniu jakości kształcenia oraz zwiększeniu wpływu działalności naukowej wydziału na rozwój nauki.
Druga część spotkania miała charakter otwartej dyskusji. Pracownicy WMT mieli okazję, by wyjaśnić nurtujące ich kwestie dotyczące funkcjonowania uczelni, wydziału oraz strategii rozwoju.

Powrót do listy aktualności

Nasze serwisy używają informacji zapisanych w plikach cookies. Korzystając z serwisu wyrażasz zgodę na używanie plików cookies zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki, które możesz zmienić w dowolnej chwili. Więcej informacji odnośnie plików cookies.

Akceptuję